Wat doet CWI / UWV WERKbedrijf?

CWI staat voor Centrum voor Werk en Inkomen. Het is een instantie die mensen helpt bij het zoeken naar een baan. Ze doen dit door middel van advies en bemiddeling. Het CWI heet tegenwoordig echter UWV WERKbedrijf en is onderdeel van het UWV. UWV staat voor Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekering. 

Ontslagvergunningen en uitkeringen

Het CWI verleent informatie aan werkgevers en ook aan werknemers. Zo kunnen werknemers bij CWI terecht als zij op zoek zijn naar een baan, maar ook als zij op zoek zijn naar een uitkering. Werkgevers kunnen bij het CWI terecht wanneer zij op zoek zijn naar personeel. Daarnaast verleent het CWI ook ontslagvergunningen en arbeidsrechtelijke informatie. Dit verlenen ze aan zowel werknemers als werkgevers.

Uitkering aanvragen bij CWI

Voor werknemers die bij het CWI aankloppen voor een uitkering gelden wel strikte regels. Zij zullen in de meeste gevallen wel een uitkering krijgen maar de nadruk ligt erop dat het een tijdelijke uitkering is. Werknemers die een uitkering krijgen zijn verplicht om regelmatig te solliciteren en ze moeten zoveel mogelijk hun best doen om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 89

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op