Ontslag nemen of ontslagen worden

Het ontslag is het beëindigen van een arbeidsovereenkomst. Al u als werknemer in dienst bent bij een bedrijf (werkgever) dan kan het zijn dat uw arbeidsovereenkomst wordt beëindigd, hetgeen betekent dat u bent ontslagen.

Arbeidsovereenkomst beëindigen

Het kan ook zo zijn dat u zelf de arbeidsovereenkomst beëindigd, omdat u bijvoorbeeld een betere baan heeft gevonden. Het kan ook zijn dat u simpelweg geen zin meer had in uw huidige baan. In dit geval neemt u zelf ontslag, in plaats van dat u ontslagen wordt.

Het kan ook zijn dat uw arbeidsovereenkomst eindigt vanwege het verlopen van de vooraf besproken termijn. Als hierna uw arbeidsovereenkomst niet wordt verlengd dan wordt er niet gesproken van ontslag.

Regels bij ontslag

In veel landen, waaronder Nederland, gelden strenge regels omtrent ontslag van werknemers. In Nederland zijn er bijvoorbeeld verschillende ontslagverboden, die staan genoteerd in het Nederlandse arbeidsrecht. Zo zijn er uitzondering voor zwangere vrouwen of voor leden van de ondernemingsraad.

Ontslag op staande voet

De meest drastische vorm van ontslag is het ontslag op staande voet. Onder omstandigheden is het mogelijk dat uw werkgever u per direct ontslaat. Dit is een fenomeen wat in Amerika bijvoorbeeld helemaal niet ongebruikelijk is, maar in Nederland maar nauwelijks voorkomt. Meestal heb je in Nederland namelijk een opzegtermijn.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 89

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op