Ontslag is momenteel een veel voorkomend fenomeen. Er zijn veel mensen die er mee te maken hebben en dus ook last van hebben, doordat ze hoge lasten thuis hebben door een hoge hypotheek of hoge huurlasten. Daardoor komen er spanningen thuis en gaat het vaak mis.

Ontslagen en dan

Dus zijn wij van mening dat ontslag een grote invloed heeft op ons dagelijks leven en we daar toch eens wat meer aandacht aan moeten schenken. Alle dagelijkse dingen op het werk zijn gericht op de omzet. Hoe kan ik de omzet stabiel houden met dezelfde mensen of liever met minder mensen om de kosten laag te houden. De sfeer wordt er dus niet beter op en dus groepsvorming krijg je op het werk, op elk niveau.

Ontslag zien aankomen

Mensen zien het ontslag aankomen en vallen een paar maanden van te voren al in het welbekende gat. De sfeer die op het werk is ontstaan gaat mee naar huis en daar heeft er ook iedereen last van. Je echtgenoot/ echtgenote en kinderen zullen al sterk in de schoenen moeten staan om je te moeten helpen of eigenlijk een stap verder te kijken, ontslag en dan?  Aankloppen bij een uitkeringsinstantie is ook een ritueel waar je niet vrolijk van wordt.

Uitkeringsinstantie

Het welbekende kastje muur effect. Voor de mensen met de leeftijd tussen de 50 en 60 jaar zijn het helemaal pittige tijden. Je ziet de beelden op de televisie wel over hoe de overheid je gaat helpen verder te komen in je nieuwe baan. Maar mensen moet wel realistisch blijven en kijken hoe het eigenlijk werkt. De bazen moeten eerst zelf eens kijken hoe door de crisis te komen en werk en omzet te behouden en dan op het persoonlijke vlak het personeel tevreden te houden.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 89

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op