Ontslag en bescherming door ontslagrecht

Iedere werknemer in Nederland wordt beschermd door het ontslagrecht. Dat wil zeggen dat een werkgever een werknemer niet zomaar mag ontslaan. Voor een werknemer is het relatief makkelijk om tegen de zin van een werkgever zijn/haar ontslag in te dienen. Voor een werkgever is dit veel moeilijker aangezien de overheid de werknemer dus beschermd. Wel heeft een werkgever het recht om de werknemer op staande voet te ontslaan, dat wil zeggen per direct, maar dit met een dringende aanwijsbare reden. 

Ontslagvergunning aanvragen

De werkgever kan dan een ontslagvergunning aanvragen bij volgende twee instanties:

  • Het CWI (Centrum voor Werk en Inkomen). De duur van dit proces duurt minimaal 6 maanden. De werkgever moet aantonen dat het niet goed gaat met de onderneming of dat de werknemer onder de maat presteert.
  • De kantonrechter. Dit proces geschiedt sneller dan wanneer het via het CWI verloopt. Vaak zal de werkgever een vergoeding moeten betalen aan de werknemer, de zogenaamde kantonrechtersformule

De kantonrechtersformule

De formule van de kantonrechter houdt het volgende in:

  • Per dienstjaar één maandsalaris, waarbij gewerkte jaren boven het vijftigste levensjaar dubbel tellen en jaren tussen 40 en 50 voor anderhalf keer.

Bescherming werkgever bij indienen Ontslag

De bescherming van een werknemer gaat uiteraard niet zo ver dat de werkgever opgezadeld zit met een werknemer die onder de maat presteert. Aan de andere kant wordt er natuurlijk wel rekening gehouden met de werkgever omdat een werknemer nog wel ’s van baan wil veranderen en dit vaak op de korte termijn. Er is vastgesteld dat een werknemer niet zomaar op korte termijn op kan stappen aangezien een werkgever moeite moet doen om de juiste, geschikte werknemers te vinden.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 89

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op