Bij een overname wordt een bedrijf overgenomen door een ander -meestal groter- bedrijf. In de meeste gevallen gaat het niet goed met een bedrijf en besluit een ander bedrijf het noodlijdende bedrijf te kopen. Hiermee zijn zij dus de nieuwe eigenaars van het bedrijf. 

Het komt natuurlijk ook wel eens voor dat een bedrijf goed loopt en dat een concurrent op de markt het bedrijf wil overnemen. Op die manier kunnen ze een groter deel van de markt pakken, en kunnen ze hun eigen dienstverlening uitbreiden. Kostenbesparingen vanwege de grootte van het nieuwe samengevoegd bedrijf zijn gemakkelijker door te voeren, net als dat de inkoop goedkoper kan vanwege de schaalbaarheid. Bij deze wijzigingen in het nieuwe fusiebedrijf zullen ook de functies en banen binnen de nieuwe organisatie veranderen. Mensen zullen ontslagen worden, of zullen met een ontslagvergoeding gelokt worden om ontslag te nemen.

Reorganisatie en ontslagronde

Elke bedrijfsovername is anders, maar er verdwijnen nagenoeg altijd wel banen. Meestal komt dat door een reorganisatie. Als een bedrijf namelijk een ander noodlijdend bedrijf overneemt zie je vaak dat zij een andere bedrijfsvoering willen gaan hanteren. Meestal is dit een bedrijfsvoering die aansluit op degene die ze hanteren bij hun eigen bedrijf. Doordat ze gaan reorganiseren verdwijnen er vaak veel banen en hier zijn de werknemers van het oude bedrijf natuurlijk de dupe van. Een overname is dus een veelgenoemde reden voor ontslag

Vlotte overname zorgt voor minder ontslagen

Een van de belangrijke factoren voor een succesvolle overname is de snelheid van het integratieproces. Hiermee moeten de beoogde synergie- en schaalvoordelen worden gerealiseerd. Door van te voren goed te inventariseren in hoeverre de twee partijen bij elkaar passen op strategisch en organisatorisch vlak kan veel tijd en geld worden bespaard. Hiermee kan ook een goede prijs worden bepaald voor de waarde van de overname.

Dit laatste is ook het geval indien een bedrijf overgenomen wordt vanwege het succes van het bedrijf, of vanwege de aanvulling op het huidige aanbod van de overnemende partij. Als een concurrerend bedrijf uit de branche het bedrijf overneemt, zullen meerdere directeuren of teamleiders moeten vechten om de leidinggevende posities. Dit zal voor ontslagen zorgen, vaak met een ontslagvergoeding om mensen te verleiden uit zichzelf op te stappen en dus ontslag met wederzijds goedvinden te bewerkstelligen.

Juridisch advies bij een bedrijfsovername

Staat uw baan op de tocht omdat het bedrijf gaat fuseren met een ander bedrijf? Of wilt u weten hoe u sterk staat in de onderhandelingen over nieuwe banen en nieuwe functies? Neem dan contact op met onze advocaten en juristen en laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden en rechten die u heeft. Bel nu met 085-7737089 of vul ons contactformulier in voor een gedegen juridisch advies.

 

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 89

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op